اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک  اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

glisirin.pdf [حجم: 316.76 کیلوبایت] ( تعداد دانلود: 12)

گلیسیرین | گلیسرول | Glycerol

گلیسیرین | گلیسرول | Glycerol
در رابطه با کسب اطلاعات راجع به قیمت خرید و فروش گلیسیرین با ما تماس حاصل فرمایید. 

مشخصات محصول گلیسیرین : 

  • نام شیمیایی : گلیسیرین.
  • اسامی مترادف با گلیسیرین : گلیسرول ، Glycerin ، Glycerine ،
  • فرمول شیمیایی : C3H8O3
  • گرید محصول : گلیسیرین صنعتی ، گلیسیرین خوراکی.
  • شکل ظاهری : گلیسیرین مایعی زلال ، بی رنگ و بدون بو می باشد.
  • دمای ذوب : 17.8 درجه فارنهایت.
  • دمای جوش : 554 درجه فارنهایت.

گلیسیرین چیست ؟

الکل سه عاملی است که به هر نسبتی در آب حل می شود ولی در اتانول و دیگر حلال های آلی به خوبی حل نمی شود. گلیسیرین شیرین ، شفاف ، بی بو و چسبناک است و در حضور گرما و مواد آبگیر آب خود را از دست داده به آلئید دود کننده با بوی بد که مخاط را به شدت آزار می دهد تبدیل می شود. ایجاد آکرولئین با این مشخصات راهی برای تشخیص گلیسرول می باشد. گلیسرول 3 گروه هیدروکسیل دارد که مسئول حلالیت در آب می باشد. گلیسرول در طبیعت بیشتر به صورت ترکیب با اسیدهای چرب است که چربی را می سازد. برای نمونه یک مولکول گلیسرول با 1 یا 3 اسید چرب مونوگلیسرید یا تری گلیسرید را می سازد. مانند روغن نباتی و ...

تاریخچه گلیسیرین :

گلیسیرین اولین بار در سال 1779 توسط "Scheel" در فرآیند صابون ‌سازی با روغن زیتون کشف شد و بعد از انجام آزمایش های گوناگون با چربی‌ های مختلف مشخص شد که گلیسیرین محصول جانبی واکنش صابونی شدن است. روش بدست آوردن گلیسیرین از صابون ، فرایند پیچیده‌ای است که بطرق مختلف انجام می‌شود.

موارد مصرف و کاربرد گلیسیرین :

از گلیسیرین در صابون‌سازی، برای تولید صابون های شفاف و در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود. در ساخت مواد منفجره مثل نیترو گلیسیرین، برای روغن‌کاری ابزارها و تاسیسات فلزی و نیز برای جلوگیری از یخ بستن جک های هیدرولیکی از گلیسیرین استفاده می‌شود.

از این محصول به طور گسترده ای در فرمالاسیون داروها استفاده می شود.

کاربردهای دیگر:

  1. صنایع غذایی
  2. کاربردهای مراقبت های شخصی و دارو شناسی
  3. افشره های گیاهی
  4. ضدانجماد
  5. میانجی ها و واسطه شیمیایی
  6. واحد تولید گاز هیدروژن
  7. سوخت و ساز

صنایع غذایی :

در غذا و آشامیدنی ها گلیسیرین به عنوان ماده ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند حلال و شیرین کننده است استفاده می شود و ممکن است به حفظ غذاها کمک کند. گلیسرول همچنین به عنوان پر کننده در غذا های با چربی کم که از نظر اقتصادی آماده شده ‌اند به کار می رود مثل کلوچه‌ ها و به عنوان یک عامل ضخیم کننده در نوشابه الکلی استفاده می‌شود. گلیسرین و آب استفاده می‌شوند تا انواع مشخص برگ ها را نگهداری کنند. مانند یک جانشین قند و شکر حدودا ۲۷ کیلو کالری در هر قاشق چای خوری دارد و ۶۰ درصد شیرین تر از چغندر قند می‌باشد. این باکتری را تغذیه نمی‌کند که پلاک ‌ها و جرم ها را شکل می‌دهد و باعث حفره ‌های دندانی می‌شوند. به عنوان یک افزوده غذایی گلیسرین با شماره E422 نام گذاری شده است. این به یخ زدن اضافه شده تا از خیلی سخت شدن آن جلوگیری شود. همانطور که در غذاها استفاده شده است گلیسرول توسط انجمن رژیم آمریکا مانند یک کربوهیدرات طبقه ‌بندی شده است. مؤسسه دارو و غذا آمریکا طراحی کربوهیدرات شامل تمام مواد تغذیه دارای کالری بدون پروتئین و چربی می‌شود. گلیسرول یک تراکم کالری مشابه به شکر دارد اما یک گلیسمیک پایین‌ تر و سوخت و ساز متفاوت درون بدن دارد بنابراین برخی مختصات تغذیه‌ ای گلیسرول را به عنوان یک شیرین کننده سازگار با رژیم‌ های کربوهیدرات پایین می‌پذیرد.

کاربرد های مراقبت شخصی و دارو شناسی :

شیاف‌ های گلیسرین به عنوان ضد یبوست استفاده می‌شوند. گلیسرول در آماده‌ سازی‌ های مراقبت شخصی و داروشناسی و پزشکی استفاده می‌شود عمدتا به عنوان یک وسیله پیشرفت برقی ، فراهم کردن روغن کاری و به عنوان ماده‌ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند استفاده می‌شود. در درمان پیشگیری آلرژی ، شربت‌ های سرما خوردگی ، اکسپکتورانت و اکسیر ، خمیر دندان ، دهان شویه ، محصولات مراقبت پوست ، کرم اصلاح- محصولات مراقبت مو ، صابون و روغن ‌های شخصی مبنی بر آب دیده شده است. در اشکال استفاده جامد مثل قرص‌ها ،گلیسرول به عنوان عامل نگهدارنده قرص استفاده می‌شود. برای مصرف عمومی توسط آمریکا در میان نوشیدنی‌ های الکلی قندی به عنوان یک تغذیه پر کالری طبقه‌ بندی شده است.

گلیسرول یک محتوی از صابون گلیسیرین می‌باشد. روغن ‌های ضروری برای رایحه و عطر خوب اضافه شده است. این نوع از صابون توسط مردم با پوست حساس و آسیب دیده استفاده می‌شود زیرا از خشکی پوست با ویژگی‌های مرطوب‌کنندگی اش جلوگیری می‌کند. رطوبت از طریق لایه ‌های پوست جذب می‌شود و از خشکی زیاد و تبخیر جلوگیری می‌کند . با منافع مشترک گلیسیرین یک جزء معمول در بسیاری از دستورهای نمک‌ های حمام می‌باشد. اگر چه برخی ادعاها که به دلیل ویژگی‌ های جذب رطوبت گلیسیرین است می‌تواند بیشتر یک تاخیر اندازه باشد تا سودی داشته باشد.

گلیسرول می‌تواند به عنوان یک ضد یبوست وقتی که وارد رکتوم در شیاف یا شکل دوز پایین‌تر ۲ تا ۱۰ میلی لیتر استفاده شود. این مخاط مقعد را می‌سوزاند و یک تاثیر هایپروزموتیک دارد. اگر به صورت دهانی استفاده شود اغلب مخلوط شده با آب میوه تا مزه شیرینی اش را کاهش دهد. گلیسرول می‌تواند باعث یک کاهش سریع و موقتی در فشار داخلی چشم شود این می‌تواند برای درمان فوری اولیه فشار چشم شدید مفید باشد.

افشره‌های گیاهی :

وقتی در افشره‌ ها روش تک رنگ استفاده می‌شود به ویژه به عنوان یک حلال ۱۰ درصد گلیسرین جوهر سازو را

از ته ‌نشین شدن در افشره ‌های اتانول گیاهان جلوگیری می‌کند. این همچنین به عنوان یک جایگزین بدون الکل در اتانول به عنوان حلال در آماده سازی افشره‌ های هر بال استفاده شود. این کمتر فشرده است وقتی در یک روش ته رنگ استاندارد استفاده می‌شود. گلیسرول حدودا ۳۰ درصد ارامتر توسط بدن جذب می‌شود که باعث یک بارگلسیمیک کمتر می‌شود. ته رنگ‌ های مبنی بر الکل می‌تواند همچنین الکل حذف شده داشته باشد و با گلیسرول برای نگهداری ویژگی‌ هایش جایگزین شود. چنین محصولاتی بدون الکل نیستند یا در حالت علمی یا قابل مصرف اما باید در تمام مثال ‌های دقیق تر به محصولات الکل حذف شده اشاره کرد. تولید کنندگان افشره مایع اغلب در آب های گرم هرب را افشره می‌کنند پیش از اینکه گلیسرین به آن اضافه کنند تا گلیسرین بسازنند وقتی به عنوان یک افشره بوتانیکال (گیاهی بدون الکل واقعی یعنی اتانول) استفاده می‌شود که در روش‌ های مبنی بر دینامیک بدون ته رنگ جدید حلال است. گلیسرول نشان داده است با درجه بالا از افشردگی برای بوتیکال ‌ها شامل حذف جانشین ‌های زیاد و محتویات پیچیده را می‌شود داشته باشد با یک قدرت فشرده که می‌تواند الکل و حلال‌ های الکل در آب را ریول کند.

این گلیسرول شامل چنین قدرت فشرده سازی بالا می‌باشد فرض می‌شود که گلیسرول با ساختار سه اتمی با روش‌ های دینامیک بر خلاف روش‌ های ته رنگ غیر فعال استاندارد که بهتر در ساختار دو اتمی الکل قراردارد استفاده می‌شود. گلیسرول ویژگی درونی و ذاتی غیر طبیعی یا یک جانشین گیاهی الکلی یعنی اتانولیک، متانولیک الکل (چوب) و غیره را شامل می‌شود. گلیسرول یک عامل نگهدارنده برای افشره گیاهی است که وقتی در غلظت های مناسب در یک پایه حلال افشره استفاده می‌شود. اجازه تغییر یا کاهش اکسید شدن یک جانشین افشره پایان یافته را حتی بعد از چندین سال نمی‌دهد. هم گلیسرول و اتانول عامل ‌های نگهدارنده در دسترسی هستند. گلیسرول در عمل ضد باکتری است و اتانول در عمل باکتری است.

ضد انجماد :

مانند اتیلن گلیکول و پروپالین گلیکول، گلیسرول، یک کوزموتروپ غیر یونی است که پیوند های هیدروژنه قوی

 با مولکول ‌های آب را شکل می‌دهد، در مقایسه با پیوند های هیدروژنه آب این شکل گیری کریستال لاتنیک را از یخ بدون حرارت به طور خاصی پایین رفته است می‌شکند، حداقل نقطه ذوب حدود ۳۶ درجه فارنهایت / ۳۷٫۸- درجه سلسیوس با ۷۰ درصد گلیسرول در آب می ‌باشد گلیسرول به طور تاریخی به عنوان ضد انجماد برای کاربرد های حرکتی پیش از جایگزینی با اتیلن گلیکول استفاده می‌شود. که یک نقطه انجماد پایین‌تر دارد. در حالیکه حداقل نقطه انجماد یک مخلوط گلیسرول-آب بالاتر از یک مخلوط آب-گلیسرول اتیلن می‌باشد. گلیسرول سمی نیست و برای استفاده در کاربرد های حرکتی چندین بار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در آزمایشگاه گلیسرول معمول حلال برای عامل‌ های آنزیمی نگهداری شده در دما های زیر صفر درجه به دلیل افت دمای انجماد می‌باشد. این همچنین به عنوان یک نگهدارنده سرما استفاده شده است که گلیسرول در آب حل نشده است تا آسیب توسط کریستال‌ های یخ به ارگانیسم‌ های آزمایشگاه را کاهش می‌دهد که در محلول های یخ زده و منجمد نگهداری شده است مانند باکتری، کرم‌ها و جنین پستانداران.

میانجی‌ها و واسطه شیمیایی :

گلیسرین استفاده شده است تا نیتروگلیسرین تولید کند که یک جز ضروری منفجر شونده ‌های مختلف مانند

دینامیت، ژلیگنیت (ماده ژلاتینی و منفجره‌ای که از نیتروگیلیسرین ساخته می‌شود) و محرک‌ هایی شبیه کوردیت می ‌باشد. اعتماد روی صابون سازی تا محصول مشترک گیلیسرین مصرف شده این را سخت تر کرده است تا تولید را افزایش دهیم تا تقاضای دوران جنگ را فراهم کند در اینجا فرآیند های ترکیب گلیسیرین اولویت‌ های دفاع ملی در روزهای نزدیک به جنگ جهاتی دوم بودند. نیتروگلیسرین، هم چنین گلیسریل ترنیترات شناخته می‌شود معمولا انجنیا پکتور آزاد می‌کند که به صورت قرص های زیر زبانی یا اسپری استفاده می‌شود. آلیل یدید یک ساختار شیمیایی برای پلیمرها، نگهدارنده‌ها، کاتالیزورهای ارگانومیک و دارو شناسی می‌تواند توسط استفاده از فسفرهای آلمانی و ید در گلیسرول شود یک دغدغه اصلی تحقیق انجام شده است تا سعی شود محصولات ارزش افزوده از گلیسرول خام (شامل ۲۰ درصد آب و کاتالیزور استری می‌شود) از تولید دیزل به دست می‌آید. منبع وقتی سوزانده می‌شود یا گاز گرفته می‌شود همچنین مورد کشف قرار گرفته است.

واحد تولید گاز هیدروژن :

  • استات گلیسیرین (به عنوان سوخت اضافی بالقوه)
  • تبدیل به پروپالین گلیکول
  • تبدیل به آلرولین
  • تبدیل به اتانول
  • تبدیل به اپکلرو هیدرین، مواد خام برای اپوکسی رسین

 سوخت و ساز :

گلیسرین یک ماده برای ساخت تری گلیسیرید ها و فسفولیپید ها در بافت چرب وکبد است. هنگامیکه بدن چربی ذخیره شده را به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند گلیسرول و اسید چرب در جریان خون رها می‌شوند، گلیسیرین در گردش پروتئین‌ ها مانند گلوکز یا فروکتوز گلیکیت نمی‌کند و منجر به تشکیل محصولات نهایی پیشرفته گلیکیت نمی‌شود.

در برخی ارگانیسم‌ها گلیسرول می‌تواند به طور مستقیم وارد مسیر گلیکولیز شود و بنابراین انرژی برای سوخت و ساز سلولی را فراهم کند یا بالقوه به گلوکز تبدیل شود . پیش از اینکه گلیسرول بتواند وارد مسیر گلیکولیز یا گلوکونئوژنز (بسته به شرایط فیزیولوژیکی) شود ابتدا می‌بایست به گلیسرآلدئید ۳ فسفات (توسط آنزیم گلیسرول کیناز) تبدیل شود. آنزیم گلیسرول‌کیناز عمدتا در کبد و کلیه وجود دارد اما همچنین در دیگر بافت‌ها شامل عضلات و مغز نیز موجود می‌باشد. در بافت چربی، گلیسرول ۳ فسفات از دی‌ هیدروکسی استون فسفات با آنزیم گلیسرول ۳ فسفات دهیدروژناز به دست میاید.

گلیسرول وقتی هضم می‌شود خاصیت سمی کمتری دارد. متوسط دوز کشنده با مصرف دهانی برای موشها ۱۲۶۰۰ و ۸۷۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم برای هر موش است.

موارد تاریخی آلودگی و ناخالصی با دی اتیلن گلیکول :

گلیسرول و دی اتیلن گلیکول از نظر ظاهر، بو و مزه غیرقابل تشخیص هستند لذا احتمال جابجایی یا نا خالصی شان بالاست. سازمان غذا، دارو و مواد آرایشی فدرال در ۱۹۳۷ موردی از آلودگی الگزیر سولفانیلامید را با دی اتیلن گلیکول مشاهده کردند. پس از آلودگی به وجود آمده توسط دی اتیلن گلیکول در ۴ می ۲۰۰۷ سازمان غذا و داروی آمریکا به تمام سازندگان آمریکایی داروها پیشنهاد کرد که تمام بسته ‌های گلیسرول مصرفی برای دی اتیلن گلیکول سمی مورد آزمایش و تست قرار گیرد. این توصیه به دنبال کشف صدها کیلو چربی سمی در پاناما که ادعا شد اشتباها توسط شرکت پانامانیایی وارد شده‌ است انجام شد. دی اتیلن گلیکول ارزانتر به عنوان گلیسرول گرانتر دوباره نام گذاری شده‌است .

روش تولید گلیسیرین :

حدودا ۹۵۰۰۰۰ تن گلیسرول در هر سال در آمریکا و اروپا تولید شده است. ۳۵۰۰۰۰ تن از گلیسرول در آمریکا تنها از ۲۰۰۰-۲۰۰۴ تولید شده است. تولید آن در سوخت های بیوزیستی افزایش خواهد یافت. نیاز به جایگزینی ۵٫۷۵ درصد از سوخت های نفتی با سوخت زیستی در تمام ایالت های آمریکا در ۲۰۱۰ دارد و چون گلیسرول یک محصول فرعی در تولید بیو دیزل زیستی می ‌باشد پیش بینی شده که تا سال ۲۰۲۰ تولید آن شش برابر بیش تر از تقاضا خواهد شد.

تولید از چربی‌ها و روغن‌ها :

تری گلیسیرید های موجود در چربی ‌ها و روغن‌ ها در تعریف استرهای گلیسرول با زنجیره بلند اسید های کربوکسیلیک می ‌باشند. هیدرولیز (صابون سازی) یا ترانس‌ استریفیکیشن این تری گلیسرید ها کمیت های متناسب با وزن اتمی از گلیسرول را تولید می‌کند. در این طرح گلیسرول که به عنوان یک محصول مشترک در تولید نمک های کربوکسیلیک زنجیره بلند است به عنوان صابون استفاده شده است.

گلیسرول همچنین یک محصول فرعی از تولید دیزل زیستی از طریق ترانس استر سازی می‌باشد. این شکل از گلیسیرین خام اغلب ظاهری تیره با یک قوام چسبناک و شبیه شربت دارد. تری گلیسیرید ها با یک الکل مانند اتانول میشکنند و به اتیل استر اسید های چرب و گلیسرول تجزیه می‌شوند.

گلیسرول از تری گلیسرید ها در مقیاس زیاد تولید شده است اما محصول خام دارای کیفیت متغیری است با یک قیمت فروش کمتراز ۸-۱ سنت آمریکا برای هر پوند در سال ۲۰۱۱. این گلیسرول می‌تواند خالص شود اما فرایند آن هزینه بر و گران می‌باشد. در نتیجه بخش مهمی از گلیسرول خام به عنوان هدر رفته در نظر گرفته می‌شود. برخی گلیسرول‌ ها برای تولید انرژی سوزانده می‌شوند اما ارزش گرمایی آنها پایین است. گلیسرول خام از هیدرولیز تری گلیسرید ها می‌تواند توسط طرز عمل با کربن فعال شده خالص شود تا نا خالصی‌های ارگانیک را از بین ببرد و حذف کند فلز قلیایی تا استرهای گلیسرول عکس العمل نشان نداده حذف کند و تبادل یون تا نمک ها را حذف کند و از بین ببرد. گلیسرول با خلوص بالا % ۹۹٫۵ توسط عصاره گیری چند مرحله‌ای به دست می‌آید. خلا به دلیل نقطه جوش بالای گلیسرول (۲۹۰ درجه حرارت) کمک کننده است .

گلیسرول ترکیبی :

گلیسرول ترکیبی به موادی اشاره می‌کند که از منابع غیر تری گلیسریدی بدست می‌آید. گلیسرول ممکن است همچنین توسط ریشه‌ های مختلف از پروپیلن تولید شود. فرایند دی پیکلرو هیدرین از همه مهمتر است شامل کلرینه کردن پروپیلن می‌شود تا کلرید آلیل بدهد که با هیپوکلریت اکسید شده است و به دی کلرو هیدرین تبدیل شده که با یک پایه قوی عکس العمل نشان می‌دهد تا اپی کلرو هیدرین بدهد. اپی کلرو هیدرین سپس هیدرولیز می‌شود تا گلیسرول بدهد. فرآیند های آزاد از کلرین از پروپیلن شامل ترکیب گلیسرول از اکرولین و اکسید پروپیلن می‌شود. به دلیل تاکید روی دیزل زیستی از آنجاییکه گلیسرول یک محصول هدر رفته است بازار برای گلیسرول خیلی نا مطلوب است و این فرآیند های قدیمی خیلی اقتصادی نیستند. به دلیل عرضه بیش از تقاضای گلیسرول تلاش ‌هایی انجام شده است تا گلیسرول را به پیش مرحله‌ هایش تغییر دهد مانند اکرولین و اپی کلروهیدرین.

نوع بسته بندی :

گلیسیرین مالزی در بشکه های 250 کیلوگرمی و گالن های 20 لیتری موجود می باشد.

 کاربران گرامی می توانند جهت دانلود مطالب فوق روی لینک زیر کلیک نمایند. smile smile

مقاله اسید کلریدریک

مطالب مرتبط :

 

 

تاریخ:25-03-1395, 14:56

نویسنده:admin

آمار بازدید:2685

دسته:روغن های شیمیایی

مطالب مرتبط:

  • اثرات میوه ها و مواد شیمیایی روی دندان ها
  • بررسی کلی اسید ها

  • تگ های مطلب :

    محصولات مرتبط:

    مقالات مرتبط: